5 предимства на секционните врати

Секционните врати са един от най-популярните видове гаражни врати, които са сравнително нови на пазара днес. Секционните врати са оформени от поредица от панели, които се плъзгат нагоре и над главата ви при отваряне. Те обикновено са изработени от стомана, алуминий, мед или полиетилен.

 Секционните врати обикновено заемат същото количество вътрешно гаражно пространство като стандартната еднопанелна врата, но имат редица различни предимства пред по-малко иновативните модели. В тази статия споделяме няколко от предимствата на стила на секционната врата.

Индустриалните врати спестяват място

Секционните врати не изискват място извън гаража. Те се отварят и затварят вертикално, така че зоната около вратата да е лесно достъпна и използваема от всеки, който желае. Това също означава, че колата може да паркира много по-близо до вратата на гаража, отколкото традиционната опция за гаражна врата с един панел, идеална за тези с по-къси алеи.

Когато е правилно монтирана, секционната врата предлага и допълнително пространство вътре в гаража, за разлика от повечето други видове гаражни врати. Това е особено полезно за тези с малък гараж на първо място или се нуждаят от много място за паркиране на превозно средство.

  • По-добри и по-здрави врати

При вашата секционна врата всеки панел ще бъде свързан директно към релсата на вратата. Това прави вашата врата много по-надеждна и по-малко податлива на счупване от алтернативите. Секционните врати, особено тези от поцинкована стомана или полиетилен, са изключително здрави и се предлагат с изолационна пяна, за да издържат възможно най-дълго.

  • По-безопасни от други автоматични врати

Секционните гаражни врати също са изключително тихи и безопасни в сравнение с алтернативите. Особено по-типичните въртящи се или еднопанелни врати на пазара. Висококачествената секционна врата може да се прибира и развива плавно и тихо. Всеки панел е свързан към релсата поотделно.

Нашите секционни врати се предлагат и със специално проектирани функции против прихващане, за да предотвратят захващане на пръсти между панелите и отговарят на всички съществуващи разпоредби на Обединеното кралство и ЕС, така че можете да сте сигурни, че получавате качествен продукт.

  • Фантастична изолация за вашия гараж

Вратата на гаража обикновено е мястото, където най-много топлина излиза от имота. Следователно секционната гаражна врата е отличен избор, особено ако искате да поддържате топла температура в гаража.

Секционните врати обикновено имат 20 mm или 40-45 mm панелни секции с двойна обшивка с изолирана пяна отдолу. Секционната гаражна врата действа като ефективно термично прекъсване и поддържа изолацията, осигурена от стените на гаража себе си.

Секционните врати – за необичайни алеи

Ако имате конкретна нужда от гараж – може би имате много ниска поляна или сводест вход – може да е трудно да намерите гаражна врата, която отговаря на вашите нужди. Въпреки това, благодарение на техния дизайн, е много по-лесно да монтирате автоматична секционна гаражна врата във вашия имот. Тъй като нито една врата не трябва да се люлее над главата или настрани. Ако изберете секционен стил, нямате нужда от много място, за да инсталирате секционна врата. Секционните врати могат да бъдат по-лесно инсталирани и поддържани във вашия дом.