Ъглови шкафове в кухнята

Кухненските комплекти могат да бъдат допълнени с мебели с различни конфигурации. Сред популярните опции за модерни мебелни продукти, ъгловите шкафове, представени в различни видове, заслужават специално внимание. Типични размери на ъглови шкафове – Оказва се, че задните стени на мебелите, сближаващи се под прав ъгъл, трябва да имат ширина 900 mm, а страничните стени – 550 mm. От пълнежа в такъв шкаф има само рафтове. При сглобяване двете части винаги са между страничните стени, за да могат предните части да бъдат поставени правилно.

Височината на страничните стени е 600 мм.

Височината на страничните стени до съседните чекмеджета е 315 мм.

Ширината на входната врата е 380 мм.

Задна – 165 мм.

Изчисляване на ъглови шкафове

Изчисляването на ъгловия шкаф като мебел за кухнята е стандартно за повечето модели кухни, тъй като размерите му се определят от типичната ширина на плота.

Оказва се, че задните стени на мебелите за кухня, сближаващи се под прав ъгъл, трябва да имат ширина 900 mm, а страничните стени – 550 mm. От пълнежа в такъв шкаф има само рафтове. При сглобяване двете части винаги са между страничните стени, за да могат предните части да бъдат поставени правилно.

Правилата за ергономичност показват оптималния параметър – 860 мм. Получих положителна обратна връзка от клиента, който ми изпрати работна повърхност от 910 мм – с такава висока глава не си струва да умреш. Но височините на припева са различни, за всички височини височината е удобна. За определени има специални измервателни уреди.

Положението на тялото по време на хранене е силно зависимо от модела на кухненските мебели масата и стола. Ето защо трябва да изберете мебели за кухнята, които ще бъдат удобни за всички членове на семейството.

Височината на трапезарията и работния плот: стандарти и индивидуални изчисления

Стандартната височина на масата за хранене според GOST е 75 см. Параметърът е фокусиран върху средна височина от 165 см. Въпреки това, не всеки ще се чувства удобно да седи на такава маса.

Височина на бар масите и плотове

Бар плотът по стандарт трябва да е по-висок от обикновената маса. Оптималните параметри за свободно стоящи мебели са 105-115 см, за прилепване към слушалките – 86-90 см.

Някои модели барни стойки са оборудвани с допълнителни плотове.

В този случай части от конструкцията могат да бъдат различни по височина. Обикновено плотът е по-нисък с 10-20 см.