Четири вида инжекционен тестостерон заместителна терапия.

С напредване на възрастта телата на мъжете се променят – нивата на инжекционна тестостеронова терапия им започват да намаляват, те изпитват загуба на мускули, промени в настроението и намаляване на сексуалното желание.

Ами ако имаше начин да се поправи? Начин за обръщане на ефектите от стареенето?

Когато става въпрос за вашето здраве, почти няма правилен или грешен начин да направите нещо, ако искате да постигнете идеалните си резултати.

Хормонозаместителната терапия (ХЗТ), като заместителната терапия с тестостерон, може да бъде отговорът, който търсите, когато става въпрос за вашето здраве. Важно е да наемете квалифициран професионалист, който да ви помогне да определите най-добрия план за лечение и да изберете най-добрата форма на тестостерон, за да увеличите максимално целите си за здравето и ползите за качеството на живот.

По-долу са четири вида инжекционен тестостерон заместителна терапия. Говорете със здравен специалист кой е подходящ за вас.

Енантат

Използван за мъже, които не произвеждат достатъчно тестостерон, енантатът е вид инжекционен тестостерон, който е производен на първичния ендогенен андроген тестостерон, за интрамускулно приложение. В активната си форма андрогените имат 17-бета-хидрокси група. „Тестостерон енантатът се обозначава химически като андрост-4-ен-3-он, 17-[(1-оксохептил)-окси]-, (17β)-.” За да се поддържат нивата, инжекциите трябва да се прилагат на всеки пет дни.

Доза от приблизително 100 до 200 mg, за начало, от тази форма на тестостерон обикновено се прилага чрез интрамускулна инжекция (IM) на всеки пет до седем дни. Това трябва да постави пациента в оптимални граници (800 ng до 1000 ng). Всеки пациент обаче е различен. Изходните нива на тестостерон и други фактори могат да повлияят на първоначалната доза и поддържащия план. Важно е да се отбележи, че този тип тестостерон никога не трябва да се инжектира във вената и трябва да се прави от лекар или под наблюдението на медицински специалист.

Ципионат

Този тип тестостерон е осемвъглеродна естерна форма на тестостерон. Ципионатът се счита за „дългодействащ“ тестостерон, метаболизиран за приблизително седем до осем дни. Подобно на енантат, лечението с ципионат обикновено започва с доза от приблизително 100 mg до 200 mg, но се прилага само на всеки седем дни. Дозите варират при всеки пациент и зависят от нивата на тестостерон в кръвта и медицинското ви състояние.

Пропионат

Този тип тестостерон е бавно освобождаващ се анаболен стероид с кратък полуживот от 4,5. позволява на потребителите да провеждат кратки цикли на тестостерон пропионат в диапазона от 8 – 10 седмици, понякога дори за 6 седмици. 2 Това се дължи на по-краткото време, необходимо за постигане на оптимални нива в кръвната плазма поради по-бързото освобождаване.

Този тестостеронов естер може да достигне пик в кръвта в рамките на часове след прилагане и да се метаболизира в продължение на три дни. Инжекциите трябва да се прилагат на всеки два до три дни.

Трябва да претеглите „позитивите“ с „негативите“, преди да използвате пропионат. Това се предписва само в специални случаи, тъй като трябва да се прилага често. Въпреки това, той бързо стабилизира нивата на тестостерон, но рискува ароматизиране в естроген, което може да доведе до отрицателни странични ефекти. Пропионатът изисква чести инжекции в сравнение с други видове тестостерон като ципионат или енантат.

Тестостеронова суспензия

Този тип тестостерон не съдържа естер и е известен сред бодибилдърите като „мощен агент за маса“. Този тестостерон на водна основа се смята за най-мощният наличен инжекционен стероид, произвеждащ много бърза мускулна маса и сила. 3 Тази форма на тестостерон изисква чести интрамускулни инжекции, тъй като остава в тялото ограничен брой часове.

За лечение на нисък тестостерон се прилага доза от 25-50 mg 2-3 пъти седмично. Инжектирането често е много болезнено и опитът показва, че рисковете са по-големи от ползите. Тази конкретна форма не се препоръчва силно.

Повече информация относно видовете тестостерон

Нашият медицински екип в биостанцията може да ви помогне да определите кой от четирите различни вида инжекционна тестостеронова терапия е най-подходящ за вашите здравни цели и начин на живот. biostation дори предлага персонализирани смеси за максимални резултати. В някои случаи използването на множество естери подобрява реакцията на тялото, като допълнително подобрява резултатите.