Хипнотерапията може да помогне за отслабване. Вижте как

Как хипнотерапията може да ви помогне при отслабване и как да задържите теглото. Работата е там, че лесната част е да отслабнете, след като сте в правилното настроение. Или имайки цел, за която искате да отслабнете като сватба или удивителен мечтен празник. Но колко от нас бързо възстановяват началното си тегло? Как хипнотерапията може да ви помогне да отслабнете?

Хипнотерапията не е магическа пръчка, но това, за което може да ви помогне, е да промените хранителните си навици. За да бъдат тези промени постоянни, трябва да поддържате правилното мислене.

Когато работя с клиенти едно от нещата, аз питам още на първата сесия „Какво знаете за хипнозата?“. Работих с клиент и съпругът й я доведе на срещата. Съпругът й каза: „Проведох хипнотерапия, за да ми помогне да отслабна“. Попитах го дали е помогнало. Той посочи към себе си и каза: „Не, не си ли личи!“.

Да, той беше с наднормено тегло. Но не знаех колко е бил, когато е стартирал с хипнотерапия. От моя опит в работата с отслабване в продължение на много години, знам, че винаги има поне една промяна, която останава трайно при клиентите. Казах на съпруга на моята клиентка, че съм сигурен, че е настъпила поне една промяна. Той каза не.

Съпругата му обаче се замисли и му посочи, че е спрял захарта не само захарните напитки, но вече не яде торти или десерти. След това самия той се замисли и осъзна, че вече не яде захарни продукти.

Как хипнотерапията ви помага да отслабнете?

На първата сесия говорим за това какво искате да промените. Как искате да се храните и какви хранителни навици не са ви от полза.

Получавате запис, който да пуснете, за да затвърдите новите си хранителни навици. Ако обмисляте хипнотерапия, която да ви помогне да отслабнете, бъдете готови да положите малко усилия и в себе си.

На следващите сесии се занимаваме с емоционално хранене. Какво ви кара да жадувате за определени храни и причините, поради които се борите да останете концентрирани и да спазвате здравословна диета.

Обикновено са нужни около четири до пет сесии на хипнотерапия, за да ви отведат по правилния път.

Защо съветвам допълнителни сесии за хипнотерапия?

Работата е в това, че храната е прекрасна; вкусно е и е толкова лесно да се преяде. Например, когато сме на почивка или през коледния период.

Когато сме стресирани, самотни, щастливи.

Кой иска да бъде постоянно на диета? Аз не.

Моят съвет е, след като постигнете целта си, да се храните здравословно пет дни в седмицата и това, което искате, два дни в седмицата. Правилото е 80-20: 80% здравословни и 20% от това, което харесвате.