Химическо чистене: Символи за третиране на тъкани

Химическо чистене: Символи за третиране на тъкани. Разшифроване на Символите за третиране на тъкани в химическото чистене

Символите за третиране на тъкани са ключов елемент от етикетите на дрехите и текстилните изделия. И предоставят важна информация за това как трябва да бъдат почиствани и поддържани. В контекста на химическото чистене, тези символи са от съществено значение за правилното обработване на различни материали. И предотвратяване на повреди или загуба на формата и цвета на дрехите. Ще разгледаме някои от основните символи и техните значения.

Символ за Пране

Символът за пране е представен от изображение на кантар. Което обикновено е съчетано с цифра, която показва максималната температура на пране. За материалите, които могат да бъдат обработвани с химическо чистене, този символ може да бъде представен с буквата „P“ в центъра на кантара. Това означава, че дрехата е подходяща за почистване с химикали и не би трябвало да се мие с вода.

Символ за Бяло Химическо Чистене

За тъкани, които изискват по-деликатно химическо чистене, обикновено се използва символът на кръг с три точки в средата. Това означава, че трябва да се използва по-благоразтворителен процес. Който е подходящ за по-чувствителни материали или за дрехи с декорации, които не могат да бъдат изложени на по-агресивни химикали.

Химическо чистене: Символи за третиране на тъкани

Символ за Сухо Почистване

Ако видите символ на кръг с буквата „F“ в средата, това означава, че дрехата изисква сухо почистване. Този символ указва, че материалът не е подходящ за мокро почистване и трябва да бъде почистван със специализирани химикали и методи.

Химическо чистене: Символи за Не Сушене в Сушилня

Някои материали са чувствителни към топлината и не трябва да се сушат в сушилня. Този символ се представя от квадрат с кръг в средата и обикновено има точка вътре, за да бъде по-лесно разпознаваем. Това означава, че дрехата трябва да се суши на въже или да се разпростира на равна повърхност.

Заключение

Символите за третиране на тъкани са важен инструмент за разбиране на това как да се грижим за нашите дрехи и текстилни изделия, включително кога да използваме химическо чистене. Правилното разшифроване на тези символи ни помага да запазим дрехите си в добро състояние и да гарантираме тяхната дълготрайност. Доверете се на специалистите за химическото чистене на дрехите си тук