Уроци по пиано

Уроци по пиано

И така, готови сте, нали? Да тръгнем. Време е да започнете да учите! Преди да седнете пред инструмента, оставете всички негативи настрана и се концентрирайте възможно най-много. На пръв поглед простите нещата все пак ще имат време да Ви поднесат много неочаквани изненади, но най-важното е, да не падайте духом, ако нещо не Ви се получи от първи или втори, или трети път. Втората и много важна инструкция е – не бързайте. Няма за къде, всъщност. Свиремнето е преживяване. (Но ако изведнъж вече учиш в музикално училище и случайно си попаднал на тази страница, вероятно ще ти е полезно да прочетеш за петия кръг от тоналности – тема, която учениците обикновено трудно усвояват на практика).

Компания с мисия

А Ние сме компания с мисия.  https://skillception.com/. Skillception е името ни и ние искаме да създадем платформа, където да срещнем хората, които предоставят знания и умения с тези, които пък се нуждаят от тях.

По принцип не е толкова важно на какъв тип инструменти за клавиатура ще преминете обучението си, но силно препоръчвам все пак да изберете пианото: синтезаторите, въпреки че са по-компактни, имат значителен недостатък – повечето от тях имат клавиши с намален тип , те не са с пълно тяло и няма да почувствате „откат“ и на всичкото отгоре често са ограничени до три или четири октави.

И все пак, ние Ви обещаваме веднага – ограничете се само до този урок от нашия Самоучител засега. Не забравяйте, че това е само пиано за начинаещи. Не трябва веднага да се опитвате да схванете необятността на това безкрайно изкуство. При това само за един ден – това само ще донесе вреда. Необходими са повече от един уроци по пиано.

Дори би било по-добре за Вас да повтаряте само материала, който научавате от тук в продължение на няколко дни. И когато сте готови, вие сами ще го почувствате. Често пъти хората, които могат да свирят на синтезатора бързо и гладко, имат проблеми със свиренето на едни и същи партии на пиано. Но в обратната посока това правило ще действа съответно: за тези, които са свирили на пиано, синтезаторът ще изглежда много по-лесен за изпълнение.