Тълкуване на розите според цвета им

И така, какво символизират основните цветове на розите?

Значенията на розата са очаровали почти всяка култура от векове. Въпреки че е известно, че червените рози символизират любовта и романтиката, в розите има много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Всъщност всеки розов цвят има различно значение и тези значения могат да се използват за разкриване на различни слоеве от символиката на розата. Без значение дали се опитвате да изразите любов, радост, приятелство или тъга, розата ще може да предаде перфектното чувство.

Тълкуване на розите според цвета им

Ако откриете, че се питате какво символизира една роза, погледнете нашето ръководство за роза, което означава да изберете своя перфектен букет.

Тълкуване на Червени рози

Повечето от нас са запознати с това какво означава червената роза, използвана в различни култури за символ на любов и романтика от векове. Значението на червените рози е универсално разбирано като любов и страст. Въпреки това, дори в червените рози, има цветови значения, които трябва да бъдат изследвани. Понякога се мисли за тъмночервена роза означава, че сте готови за обвързване и може да представлява по-дълбока връзка от по-светлите червени рози, за които се казва, че символизират страст и желание.

Тълкуване на Розови рози

Значението на розовите рози е благодарност и възхищение. Те са идеалният избор за хората, които вие оценявате най-много. Като вашите приятели, братя и сестри или учители. Розовите рози също могат да представляват женственост и елегантност, което ги прави идеални за събития като годежни партита, абитуриентски балове и бебешки партита за момиченце. Както при червените рози, символиката на розовата роза може да варира с горещо розово, изразяващо признание и признателност. А по-светлото розово се използва за символ на благодат и радост, както и благодарност.

Тълкуване на Прасковени рози

Значението на прасковените рози е благодарност. Но те също могат да означават искреност и неподправеност на вашите чувства. Така че, ако търсите подарък за благодарност, не търсете повече! Те също така често се използват за празнуване на новини, свързани с работата, като повишение, нова бизнес сделка или предложение за работа, тъй като могат да бъдат знак за лоялност. И тъй като техният прекрасен тон и блед цвят пасват на много интериори, не можете да сбъркате, когато купувате прасковени рози за себе си или за някой друг!

Тълкуване на Жълти рози

Значението на жълтите рози е топлина и щастие. Това не е изненада, тъй като техният ярък, слънчев цвят може незабавно да предизвика усмивка на лицето на всеки! Те са известни като цветя на приятелството заради цялата радост, която доставят. А букетът от жълти рози също се смята, че представлява радостта, която дава един приятел. Това е прекрасен начин да кажеш „ти ме правиш много щастлив“. Интересното е, че през викторианските времена жълтата роза е символизирала ревността. Но това значение на розата отдавна е изчезнало и сега е универсален символ за чиста и изобилна радост. Искате ли да научите повече за значението на цветята във викторианските времена? Прочетете нашето ръководство за флорография.