Техническа версия на тунинга на автомобила

Може би това е най-голямата област, има голямо поле на дейност, ако се раздели на подгрупи, се оказва:

Техническа версия на тунинга на автомобила. Електронен тунинг. Някои собственици са първите, които правят чип тунинг и казват, че са променили характеристиките на двигателя и така – това не е съвсем вярно, но двигателят ще работи по различен начин, ще получи повече гориво или въздух – но това не е промяна в параметрите на двигателя, а просто софтуер за електронна настройка, който контролира много от функциите за впръскване на гориво и въздух. Съответно, на автомобили, където няма електроника, да речем, на стари VAZs с карбуратор, такава настройка няма да работи, просто няма какво да мига!

Техническа версия на тунинга на автомобила

Тунинг „скоростна кутия“

Някои дори не знаят, че има и къде да се скитат. Сега модернизацията на трансмисиите е широко разпространена, особено на нашите PRIOR и други VAZ. Основната посока е модернизацията или промяната на стандартни валове, зъбни колела – те се монтират с различен брой зъби, а също така се поставят с подобрени характеристики, други метали и др.

Основната цел на превключването на по-висока предавка, например, вместо 4 стъпки, можете да поставите 5. Както и промяна на динамиката на ускорението. Но с увеличаване на ускорението ние някак „избираме“ сцепление, тоест ще бъде трудно за такава кола да тегли ремарке или дом на колела (въпреки това в 95% от случаите това не е необходимо).

Подробности за етапите на тунинга на автомобила

Вътрешните компоненти са промяна или промяна на интериора на автомобила, а външният компонент е промяна на тялото и неговите части. Често тунинг автомобилът не прилича много на стандартния.

Е, момчета, вече споменах малко за опциите за тунинг на автомобили, но сега бих искал да ги структурирам всички, всички те са три вида:

1) Технически – промяна на стандартни компоненти и възли

2) Вътрешен – подобряване на интериора на автомобила

3) Външни – монтаж на допълнителни външни части или тяхната смяна

Вероятно мнозина сега си мислят какво може да се промени технически в колата? Момчета, наистина много неща, така че ще анализираме всеки елемент поотделно.