Стъпки в химическото чистене

Стъпки в химическото чистене. Кои са те? Продължение

Стъпки в химическото чистене

Стъпка 9: Втора дезинфекция

След приключване на проверката на качеството, за да няма грешки, ще бъде извършена втора дезинфекция, тъй като препаратът също е част от химическия остатък, така че трябва да се стерилизира.

Десета стъпка: опаковане на дрехи

След дезинфекция и изсушаване дрехите могат да бъдат опаковани.

Стъпка 11: Управление на регистрацията на софтуера

След като изперете дрехите, проверете номера на дрехата с регистрираното име, променете състоянието на дрехите за пране и изчакайте дрехите да бъдат взети.

Основни етапи на химическо чистене

Стъпка 1, предварителна обработка

Известен също като препарат за премахване на петна. Това е ръчна предварителна обработка на силно замърсени замърсявания и петна, неразтворими в разтворители за химическо чистене (като сок, лак за нокти, боя, мастило и др.) с помощни средства без използване на вода. След получаване на дрехите, химическото чистене първо класифицира дрехите по цвят, с или без аксесоари, материал и т.н., и първо обръща внимание на концентрацията на петна с препарат

Стъпка 2, основно пране

Предварително обработеното пране се поставя в машината за химическо чистене. Измива се старателно с разтворител за химическо чистене и се суши в сушилня. Изборът на разтворители за химическо чистене обикновено се разделя на три типа. Синтетични хлорирани въглеводородни разтворители, хлорофлуоровъглеводородни разтворители и въглеводородни разтворители и разтворители на въглеродна киселина поради по-малко увреждане на дрехите и човешкото тяло, а високата чистота е силно предпочитана от химическото чистене.

Химическите чистачки също имат различни методи за обработка на различни материали за облекло:

Дрехи от памук и лен. Памучните дрехи съдържат протеини, не могат да издържат на високи температури, ако след високи температури ще има пожълтяване и обезцветяване; Дрехите от лен се деформират лесно, трябва да внимавате да не ги търкате или стискате прекалено много. Ето защо, за памучни и ленени дрехи, стига да не са особено мръсни, за да се запазят дрехите чисти, ярки, химическото чистене обикновено е след предварителна обработка, дрехите се замърсяват лесно, детайлите могат да бъдат концентрирани върху почистването.

Имате нужда спешно от химическо чистене на любимата си дреха кликнете тук