Стабилизатори за бродерия за начинаещи

Стабилизатори за бродерия за начинаещи:

Стабилизатори за бродерия за начинаещи, друг трябва да започне да бродира. Стабилизаторите (известни също като подложка) се използват за поддържане на вашия плат, докато вашата машина бродира. Стабилизаторът предотвратява изпъкването и опъването на плата. Важно е да използвате правилния стабилизатор за бродерията, която правите, тъй като използването на грешен може напълно да съсипе проекта ви. На пазара има много стабилизатори като Cut-Away, Tear-Away, Wash-Away и др.

Cut-Away -Изрязване: Този вид стабилизатори са най-здравите и стабилни, той може да се използва за всякакъв вид плат, но най-подходящ е за зашиване на еластични или плетени платове. Причината да се нарича стабилизатор за изрязване е заради начина, по който го премахвате. След като дизайнът ви приключи, просто отрязвате излишния стабилизатор, останал около шевовете ви. Уверете се, че сте оставили стабилизатора под шевовете, тъй като това ще запази шевовете ви на място за дълго време.

Wash-Away -Разтворимо във вода: Измиващите стабилизатори са чудесни за проекти, които не трябва да имат следа от стабилизатор, след като дизайнът е завършен, добър пример за това ще бъде свободностояща дантела или дизайн, който ще бъде разглеждан отпред и отзад. Този стабилизатор не е толкова силен, колкото другите, но върши чудеса. Плюс това е магия … Просто втрийте вода в стабилизатора и той ще изчезне. Оттук идва и името му.

Tear-Away: Откъсващите се стабилизатори се използват, когато трябва да премахнете по-голямата част от стабилизатора на гърба на вашите дизайни (между шевовете и отворените зони). Разкъсването може да се използва на почти всички тъкани, с изключение на еластични и плетени тъкани. За да премахнете този стабилизатор, трябва само да изрежете или да намерите отворен край на стабилизатора и да го откъснете.

Всеки стабилизатор е придружен с подробни инструкции за употреба. Препоръчвам ви да се създаде отделен файл,където да запишете информация какъв вид стабилизатор, игла и конец, използвате в даден проект. Това ще ви улесни допълнително. Вече знаете какво ще ви трябва, за да стартирате машинна бродерия. Да се ​​научиш да бродираш е вълнуващо пътешествие.