Разнообразието от здравни процедури в СПА комплексите

Модерният СПА комплекс включва здравни процедури като:

традиционен тайландски масаж;

тънък масаж;

ароматен маслен масаж;

масаж на краката;

сънлив Сиам;

лечебна симфония.

Една от основните характеристики на спа центъра е естетиката на услугите. Поради това тези здравни процедури обикновено се допълват с елементи за отпускане и създаване на правилната атмосфера. Това могат да бъдат венчелистчета, свещи, етерични масла, дори сън – всичко, което е благоприятно за релаксация и облекчаване на стреса. Освен това в спа процедурите в много случаи се използват скъпи козметични препарати от естествен произход (соли, растителни екстракти, кал, водорасли, етерични масла), които са предназначени да придадат само естетически ефект; обикновено такива средства могат да бъдат намерени в тайна, пилинг, антицелулитни програми и т.н.

Ние сме MaxHealthBg. и Ви предлагаме още подкрепа за Вашето здраве. Телефон за връзка с нас: 0896844229.

Научете още с какви домашни процедури бихте могли да подпомогнете своето здраве и добро самочувствие

Самостоятелни процедури, които можете да извършвате в домашни условия

Подбрали сме за Вас  5 сутрешни процедури за здраве и добро разположение, които отнемат точно 5 минути.

1/Масажирайте ушите си

Понякога на нашето тяло е трудно да се събуди за броени секунди. Особено, когато много бързаме (а ние често сутрин много бързаме). Затова то се нуждае от помощ, за да се развесели. В ушите ни има много точки, които отговарят за работата на почти всички органи. Масажирането на ушната мида в продължение на минута или половина, отвън и отвътре, ще помогне за пробуждането на спящите органи. А също и нас, защото има силен прилив на кръв към главата. Ако усетите силно затопляне в ушите си, значи всичко е направено правилно.

Преминаваме към водни процедури.

2/Почиствайте добре езика си

След измиване на лицето – сутрешен душ – измиване на зъбите, не забравяйте да си измиете езика. Това може да стане с четка за зъби или специален скрепер, който се продава в аптеките. По този начин унищожаваме бактериите, които обичат да се утаяват на езика. Така се отърваваме от: а) от неприятна миризма;

б) от възможни заболявания на устната кухина и стомаха.