Препоръки – как да избегнете запушвания в канализацията

Запушвания в канализацията

Можете да изберете не само специален почистващ прах, но и течен агент при запушвания в канализацията.

Необходимо е да се изясни в инструкциите, че избраният инструмент наистина е подходящ за определен тип канализационни тръби.

Продуктът трябва внимателно да се излее или да се излее в отвора за източване. Ако това е специален прах, трябва също да излеете чаша топла вода.

За да сте сигурни, че сте премахнали запушването, трябва да напуснете банята за известно време.

След определен период от време, посочен в инструкциите, е необходимо да включите топла вода, за да измиете добре канализационните тръби и да отстраните остатъците.

Ние сме фирма  ВИК.net и предлагаме ВИК услуги. Свържете се с нас на телефон: 0878 777 807.

Народни средства за защита

Навремето всяка уважаваща себе си домакиня знаеше как точно да изчисти запушването в баня със сода и оцет. Днес жените рядко прибягват до използването на народни средства. Въпреки това, у дома запушванията могат лесно да бъдат отстранени по два начина:

В отвора за оттичане на банята, където няма вода, трябва да изсипете половин пакет сода. Топлата вода трябва да се включи след 5 минути.

Изсипете 4 супени лъжици сода в канализацията и изсипете там половин чаша оцет.

След това дупката трябва да се затвори с нещо, за да не пречи на химическата реакция. След известно време можете да включите гореща вода. Най-лесният начин да се отървете от отломките е със силен натиск.

Тези методи са доста ефективни, но могат да повлияят отрицателно на състоянието на тръбите.

Кабел

Как да изчистите запушване в тръба в баня – методи и средства

Кой е най-добрият начин за отстраняване на запушване в тръба? Това не е лесен бизнес, затова много собственици се обаждат на майстор, чиито услуги се заплащат. И така, че парите да останат в портфейла ви и да не се налага да прекарвате време в очакване на специалист, можете да опитате да направите всичко сами.

Защо са запушени тръбите, как да се отпуши замърсяването в тръбата? Основната причина за запушването са натрупаните с времето отломки, остатъци от сапун, мръсотия, косми и др. Блокирането предполага, че водата не се оттича добре или изобщо не слиза в канализацията. Ако тръбите не бъдат почистени навреме, това може да доведе до наводняване на къщата, а в апартаментите, освен влошаване на банята, ще пострадат и съседите отдолу. Ето защо, преди да се обадите на водопроводчик, първо трябва да опитате сами да почистите тръбите.

Лесни начини за изчистване на запушвания

Ако сте изправени пред проблем с запушването, има няколко варианта да се отървете от него у дома. Преди да започнете почистването, ще трябва да премахнете видимите причини за запушването (остатъци от съдове, коса и други отломки). Тогава ще ви трябва най-лесното и евтино средство за запушване – бутало. Такова устройство помага на собствениците от дълго време както за почистване на запушването в банята, така и за премахването му във всяка друга баня.

Независимо от това какво е запушено – мивката или ваната, трябва да напълните всичко с вода и да запушите отвора за преливане с парцал. Това е необходимо, така че когато се използва бутало, когато канализационните тръби са запушени, налягането, създадено от водата, не намалява.

Трябва да инсталирате буталото над отвора за стека, като натиснете дръжката, за да създадете налягане в тръбите. Необходимо е да изпомпвате вода няколко пъти, след което рязко извадете буталото. Запушването трябва да се премести от двете страни на тръбата.

Ако това не се случи, трябва да сварите чайника и да излеете гореща вода директно в канализацията. След това повторете процедурата няколко пъти с бутало.

Ако не помогне, вторият метод определено ще пробие запушването в банята, тъй като запушването ще се разгради от вряща вода.

Освен това има много начини за почистване на мивките за баня с помощта на наличните инструменти. Полезно е да ги познавате, тъй като такъв проблем най-често бива изненадан. За да използвате народни средства, имате нужда от водопроводен кабел. Прилича на гъвкава стоманена пружина със спирала в края.