Почистване на септични ями в Бургас

Канализационните системи и устройства се използват за временно съхранение на течни човешки отпадъци. Те са повсеместни поради крайната си необходимост. В градовете, почистването на ями и почистване на септични ями в Бургас се извършва от специалисти, но в частни къщи във вили и в села, където няма централизирана канализация, хората трябва да се отърват от отпадъците сами. Това се влияе от някои фактори, които трябва да бъдат взети предвид, за да се извърши работата възможно най -бързо, икономично и ефективно. Тези характеристики и ефективни начини за справяне с отпадъците ще бъдат обсъдени.

Разлики между канализационните конструкции

Има следните видове канализационни устройства:

Септична яма

Това е „подобрена“ яма. В смисъл, че отпадъците могат да стоят по -дълго в септичната яма, без да причиняват неудобства на собствениците, без да излъчват неприятна миризма например. Това е възможно поради конструктивните особености на септичната яма. Състои се от няколко камери, свързани с тръби.

В първата камера отпадъчните води се разлагат, след което водата преминава в почвата през едната камера, а останалата част се натрупва в другата. Освен това вредните вещества, може да се каже, са концентрирани, намаляват по обем и причиняват по -малко неудобства. А дезинфекцията, разбира се, е по-лесна. Този тип е най -препоръчителен за използване, тъй като е много по -прост и по -евтин от другите устройства.

Как да използвате правилно изгребни ями и почистване на септични ями в Бургас?

Ще бъде по -лесно изпомпването на отпадъци, ако канализационната система е оборудвана разумно:

Размер-Обемът трябва да се изчисли въз основа на следните съображения: за 3-4 души е необходима яма от поне 2х-3 кубически метра за целогодишно ползване. За лятна резиденция, съответно, 4 пъти по-малко, това е – 0,5-0,75 кубически метра.

Поставяне – Устройството трябва да се намира на разстояние от корпуса. Препоръчително е също да го инсталирате в зеленчукова градина или градина за по -късна употреба като компост. Това става просто – първо в пълен резервоар се поставя бактериален препарат, а след това слой почва. В рамките на една година това място ще бъде готово за засаждане на дърво или храст.