Ползи от микроблейдинга

Днес ще говорим за процедурата за микроблейдинг.

Ние анализираме по ред всички предимства и недостатъци, рискове и възможни неприятни последици, за които никога няма да ви кажат в салон за красота.

Каква е тази процедура. Ползи от микроблейдинга

Микроблейдингът е вид татуировка на веждите. Този метод е дошъл у нас сравнително наскоро, от Изток. За разлика от обичайната хардуерна татуировка, тя се извършва ръчно, капитанът използва само специално устройство, в края на което има острие, състоящо се от много остри игли. Оттук и името: микро – малък, острие – острие. С него се правят микроразрязвания по кожата, имитиращи естествени косми, в които се въвежда пигмент за микроблейдинг. Такива вежди изглеждат съвсем естествено и ефектът трае дълго време.

Информация за нас: N.S.S cosmetics and SPA . гр. София, ул. Цветна градина 39-41. Телефон: 0888 348473.

Ползи от микроблейдинга

Специалистите по микроблейдинг подчертават следните предимства на процедурата в сравнение с класическата татуировка:

  1. По-естествено изглеждащ вежди. Всъщност, за разлика от пълното „запушване“ с цвят, тук се рисуват само отделни косми. Освен това разфасовките могат да бъдат толкова тънки, че да могат да постигнат почти пълна прилика с естествените вежди. Но за да направи такава филигранна работа, капитанът трябва да има много опит.
  2. Резултатът зависи от желанията на клиента. Има различни техники за извършване на микроблейдинг, което ви позволява да решавате напълно различни задачи: да придадете правилната форма, да увеличите обема чрез запълване на вътрешното пространство на веждата, да коригирате дефекти и много други.
  • Няма силна болка. Остриетата са толкова тънки, че разфасовките се правят с малко или никакъв дискомфорт за клиента. Преди процедурата кожата се третира с лекарство с аналгетичен ефект, като популярния крем Emla. Майсторите казват, че най-неприятното е не болката, а звукът на процедурата, сякаш кожата се пръска.
  • Кратък период на рехабилитация. В сравнение с класическата татуировка отнема около 2 пъти по-малко време, но всичко зависи от индивидуалните характеристики.
  • Не се изисква корекция. При условие, че процедурата протича добре и без никакви възможни странични ефекти, които ще обсъдим по-долу.

За кого е тази процедура

Има редица случаи, при които проблемът с веждите не може да бъде решен с обикновено боядисване с боя или къна, а микроблейдингът би бил подходящ вариант:

-естествена асиметрия на веждите. Можем да кажем, че всеки има лека асиметрия, но когато има силен характер, може значително да развали външния вид на лицето;

-празнини и кухини в веждите, например от белези. Косата не расте на мястото на белега;

-тънки или „тънки“ вежди по природа;

-пълно отсъствие на косми, в резултат например на минали заболявания.