Плюсове на бягащата пътека

Плюсове на бягащата пътека

Минуси на бягащата пътека

– Докато джогингът на бягаща пътека не се превърне в навик, може да се чувствате доста сковани и ограничени в сравнение с лекото джогинг в парка.

– Ако не се съсредоточите специално върху работата на стъпалото и ханша, може би някои от бягащите ви мускули ще бъдат мързеливи и не толкова активно включени в работата, защото самата писта минава под краката ви и на улицата, за да за да се придвижите напред, трябва да натиснете и да извадите бедрото, а не просто да пренаредите краката.

– Дългото бягане на пистата е много досадно и монотонно занимание, не всеки ще хареса това, не всяка нервна система е готова за такова ежедневие.

– Бягащите пътеки често се намират в топли, лошо проветриви помещения, което означава, че дишането по време на бягане може да е по-трудно и средният пулс да бъде по-висок.

– При неправилна техника на бягане, особено ако тренировката на пистата е дълга, слабите места и старите наранявания могат да се почувстват: колене, глезени, връзки, сухожилия.

Плюсовете на бягаща пътека

– Бягащата пътека е идеална за усъвършенстване на елементите на техниката за бягане, независимо дали това е позицията на крака или работата на ръцете. Чудесно е, ако до него има огледало или има възможност да сложите камера и да заснемете бягането си на пистата. Много е полезно.

– Бягащата пътека е безмилостен треньор и ако трябва да избягате интервалите с определено темпо, това е полезно. Въведете необходимата скорост на таблото и ако искате или не – бягайте!

– Пътеката може да бъде единствената ви възможност за бягане в случай на лошо време, лед, студено време, продължителен дъждовен сезон или предупреждение за буря.

– Ако живеете на равна площ и нямате възможност да тренирате по хълмовете, бягайте нагоре, – бягаща пътека ще се притече на помощ. Ъгълът на наклона може да бъде променен в съответствие с вашите цели на тренировка.

– В случай на наранявания и извън сезона, когато трябва да намалите ударното натоварване, бягащата пътека също ще ви помогне. Можете да комбинирате тренировки с бягане и тренировки за ходене или просто да вървите бързо надолу по наклона. Между другото, ходенето нагоре заема първо място сред всички видове кръстосани тренировки за бегачи.

– Тренировката на бягаща пътека, ако се намира във фитнес център, е удобна за комбиниране с плувен басейн и сауна. И това предимство не изисква коментар.

Плюсове на бягащата пътека. Като цяло е препоръчително на всички любители бегачи да преосмислят отношението си към бягащата пътека и по-често да го включват в тренировъчния процес.