Още инструменти за почистване стъклата

Уред за миене под налягане: Лесно и ефективно почистване стъклата

При по-големи или по-мръсни паравани на прозорци използвайте нежна машина за миене под налягане, за да разхлабите песъчинките и праха. Уверете се, че устройството за миене под налягане е достатъчно нежно, за да бъде безопасно за екраните.

Професионална машина за почистване на стъкла, прозорци и екрани.

Машина за почистване на екрана прокарва вода през четина, за да можете да почиствате екрани с по-малко усилия. Тези машини могат да бъдат скъпи, така че използвайте само една, ако имате много екрани за почистване за кратко време.

Абразиви като вид инструменти за добро почистване на стъклата

За твърди петна, като мръсотия или твърда вода, които няма да се отстранят със скрепер, вие ще искате абразив, който може да се справи с петното, без да повреди стъклото.

Има три различни вида абразиви, които можете да разгледате:

  • Найлон: Найлоновите абразиви са чудесни за почистване на широк спектър от повърхности, от паравани до прозорци, и са идеални за нанасяне на продукти за премахване на петна.
  • Орех: Ореховите абразиви се правят от натрошени орехови черупки. Те са нежен абразив и перфектната опция за повърхности, където надраскването е проблем.
  • Стоманена вата: Фината стоманена вата е отлична за почистване на стъкло и полиране на дърво, керамика или метал, тъй като почиства ефективно, без да причинява драскотини. За разлика от абразивите от орех или найлон, абразивите от стоманена вата са за еднократна употреба.

Колан за инструменти или кобур

Коланът за инструменти за почистване на стъкла ви помага да носите най-използваните си инструменти из работното място. Не са необходими скъпи колани за инструменти – просто намерете такъв, който е удобен и в рамките на бюджета ви.

Кобурите са по-минималистичен, лек вариант, когато трябва да носите само един или два инструмента за почистване на прозорци.

Стълба

Въпреки че удължителните столчета ще ви помогнат да държите краката си на земята при повечето работни места, има моменти, в които ще ви е необходима стълба, за да почистите добре висок прозорец.

Лични предпазни средства като вид инструменти за почистване на стъкла

Работите с химически разтвори и често на опасни височини. Предпазните очила, ръкавиците и обувките против хлъзгане са необходимите Ви лични предпазни средства (ЛПС) при работа по миене на прозорци.

Предпазни очила с лещи против замъгляване и отдушник срещу химически пръски ще предпазят очите ви от почистващи разтвори и отломки. Те трябва да прилепват плътно към лицето ви, без да пречат на зрението ви.

Дебели, устойчиви на химикали нитрилови ръкавици

Неопреновите или найлоновите ръкавици са задължителни при по-студено време. Уверете се, че имат водоустойчив материал с поларена подплата, за да поддържате ръцете си топли и сухи.

Обувки против хлъзгане: Много марки обувки продават работни обувки, устойчиви на хлъзгане, така че изберете това, което е в бюджета ви и което е удобно.

Предпазен колан

Когато работите на покриви или високи сгради, закрепете се с колани, за да предотвратите падане и нараняване. Уверете се, че сте избрали колан, който е удобен за носене по време на обичайните ви дейности по почистване.

Потърсете колани с:

  • Подплата на презрамките, коланите на талията и халките за крака.
  • Найлон, полиестерна лента или комбинация от двата материала.
  • Множество точки за закрепване за въжета, спасителни въжета и инструменти.