Относно професионалните прахосмукачки-екстрактори на килими

Какво представлява възстановяването на мръсотията и как може да се предотврати?

Бързото възстановяване на мръсотията се случва, когато тя не е напълно отстранена или почистващите препарати остават върху килима, което спомага за бързото привличане на пръст, прах и пясък във влакната на килима. Тези проблеми са често срещани и при методите за почистване с шампоан и вакуум, описани в първата част на ръководството. Проблемът идва от факта, че тези методи са ефективни само при почистване на горната част на килима. Част от замърсяванията и петна остават дълбоко във влакната на килима. Когато килимът изсъхне, отнема известно време мръсотията да се издигне на повърхността, което прави килима отново замърсен.

Някои видове почистващи средства за килими също ще регенерират петна / замърсявания. Това беше особено вярно преди няколко години, но новите технологии разкриха решения за прахосмукачки, които свеждат до минимум този проблем. Още по -малко този проблем засяга техниката на извличане. Ако това се случи, аспираторът за килими вероятно не поема добре влагата и не почиства килима.

Това е пример защо е необходимо внимателно обучение, преди да се пристъпи към техника на горещо извличане. Възстановяването на мръсотия също може да се превърне в проблем, когато екстрактор за килими не работи добре, което е важна причина да закупите ново и мощно висококачествено почистващо оборудване.

Как да изберем най -добрия екстрактор за килими

В случай, че самите се явявате собственик на почистваща фирма, Вие трябва, както се казва, да си направите домашното, преди да изберете най-подходящите екстрактор за килими, трябва да се отнесете и да попитате за специалния институт CRI.

Те се самооценяват от екстракторите въз основа на тяхната ефективност при отстраняване на замърсявания и влага, както и на цялостния вид на килима след почистване. Затова, на първо място, изберете и купете екстрактор, който ще има печат на одобрение на CRI.