Не прекалявайте с преходите и ефектите при видеозаснемане

Не прекалявайте с преходите и ефектите при видеозаснемане

Освен ако не правите пародийно видеозаснемане на Междузвездни войни (което би било страхотно в маркетингов контекст), не използвайте радиални преходи с изтриване – или звездни изтривания, или който и да е от другите предварително зададени „луди“ ефекти, които идват с вашето редактиране софтуер. Колкото повече внимание трябва да привлечете към вашите преходи и редактиране, толкова по-евтино и по-аматьорско ще изглежда вашето видеозаснемане.

Ако трябва, използвайте прости кръстосани преливания, за да преминете от един кадър към друг. Оставете вашето съдържание да говори, а не вашият софтуер за редактиране.

Изберете музиката си внимателно

Не всеки видеоклип се нуждае от фонова музика, но ако сте решили, че вашият го има, внимавайте с избора си. Например, вероятно не бихте очаквали да чуете норвежки дет метъл в рекламно видео за приют за животни. Уверете се, че вашата музика е подходяща за вашия проект.

Редактиране на маркетингови видеоклипове музикално пиратство

Освен това обърнете специално внимание на изискванията за лицензиране на музиката, която планирате да използвате. Освен ако не използвате музика без възнаграждения или композирате своя собствена, повечето музика е обект на строги ограничения на авторските права, които могат да ви вкарат в сериозно горещи правни проблеми, ако не спазвате правилата.  Запомнете – звукозаписната компания няма да се интересува, ако използвате „само“ защитени с авторски права песни в кратко маркетингово видео. Това е нарушение на авторски права, ясно и просто, и може да доведе до скъпоструващо съдебно дело, така че действайте внимателно.

Не приемайте, че можете да поправите всичко в постпродукцията

Пакетите за редактиране като Premiere Pro и Final Cut Pro са изключително мощни и ви позволяват да постигнете много с вашите видеоклипове, но те не са магия. Не приемайте, че всички проблеми с вашето видео могат да бъдат коригирани в постпродукцията. Понякога просто няма да можете да коригирате яркостта или контраста на кадър толкова, колкото е необходимо, или да успеете да изолирате гласа на един човек в стая, претъпкана със стотици хора.

Да, може да е възможно при достатъчно време и умения, но постпродукцията трябва да се разглежда като процес за добавяне на лак. И финес към вашето видео, а не като възможност да се върнете назад и да поправите грешки. Които биха могли лесно да бъдат избегнати по време на правилно планиран стреля.

Надяваме се, че тази публикация Ви е дала някои идеи за капани. Които можете да избегнете, когато дойде време да започнете да създавате свои собствени маркетингови видеоклипове.

Приятно снимане!