Линк билдинг за онлайн магазини

Линк билдинг за онлайн магазини

Линк билдинг за онлайн магазини. SEO за онлайн магазини може да бъде разочароващо и отнема много време. Изграждането на връзки за електронна търговия не е изключение. Без добра стратегия бихте могли да прекарате много време в аутрич и да постигнете незадоволителни резултати.

Дори когато споделяте страхотно съдържание, хората обикновено не са склонни да поставят връзки към публикации на други хора, особено ако сте нов сайт без установена достоверност. Като такъв, ще трябва да се изправите пред много добре квалифицирани потенциални клиенти, за да получите нови връзки в мащаб.

За да подобрите успеваемостта си, трябва да създадете правилна имейл стратегия, така че всеки да се чувства специален, без да елиминирате способността ви да мащабирате процеса. Дори малки корекции, като например нова тема на имейла, могат да имат драматично въздействие върху успеха на вашата кампания за изграждане на връзки за електронна търговия. След като започнете да осигурявате нови връзки, вашата стратегия за вътрешно свързване и страниците, към които правите връзки, ще имат значително влияние върху цялостния ви успех.

Ето някои допълнителни стратегии за изграждане на линк билдинг за електронна търговия:

  • Обменът на линкове е една от най-старите тактики. Въпреки че вече не е толкова ефективен, колкото беше преди, той все още осигурява определени ползи, когато се прилага умерено. Имайте предвид, че тези връзки трябва да съставляват малък процент от общия ви профил на връзки и не трябва да се правят в по-голям мащаб. Те също трябва да са супер уместни. Ако обменяте връзки, не забравяйте да направите трипосочен обмен на връзки!
  • Публикациите с обобщени данни бяха много популярни през последните няколко години. По време на експертен преглед получавате мнения от някои от най-добрите експерти в областта. Въпреки че тази дейност е много по-добра за PR и създаване на присъствие в социалните медии, тя също може да доведе до някои много мощни обратни връзки.
  • Инфографиката и други споделени активи са лесен начин да получите връзка към вашия сайт. Веднага щом уебмастърът го постави на своя сайт, ще получите обратна връзка. Толкова лесно.
  • Изграждането на линкове за гости все още е много популярно и може да работи много добре. Публикациите за гости представляват голяма заплаха и представляват добра възможност за свързване с други блогъри или влиятелни лица. Ще ви помогнат и гостуванията, подкасти и други формати, в които сте представени
  • Изграждането на счупени връзки е друг чудесен метод за получаване на връзки, но отнема повече време и опит. Просто се опитайте да намерите неработещи връзки, сочещи към сайтове на конкуренти, които са свързани от няколко добри страници. Свържете се със собствениците на тези страници и им предложете заместваща връзка към вашите страници, разбира се. Уверете се, че съдържанието ви е поне толкова добро, колкото оригинала, но за най-голям успех трябва да е значително по-добро от оригинала.

Независимо от всички препятствия, има много солидни тактики за изграждане на връзки за електронна търговия.

Помага ли все още линк билдинга за марки за електронна търговия през 2022 г.?

Линк билдинга остава един от най-добрите начини за увеличаване на трафика на уебсайта за вашия онлайн бизнес. Въпреки че връзките не са заместител на техническото SEO и съдържанието, те са мощен инструмент, който ще позволи на вашия магазин да се издигне над други уебсайтове.

Като онлайн бизнес, отделянето на време за създаване на съдържание, оптимизиране на вашите продуктови страници и включване на цели за изграждане на връзки, ще помогне на вашия сайт да постигне силен растеж през 2022 г. Ако нямате време или желание да се справите с изграждането на връзки в- къща, не забравяйте да разгледате нашите услуги за изграждане на връзки.