Лечение на алкохолизъм с хипноза

Лечение на алкохолизъм с хипноза

Лечение на алкохолизъм с хипноза. Съвременно и много ефективно средство за лечение на много заболявания и разстройства е хипнозата, която позволява още от първите сесии да постигне значително облекчение и впоследствие пълно възстановяване от тежко заболяване – тревожност.

Много настоящи алкохолици, вместо да търсят навременна помощ от психолог, психотерапевт прибягва до начин да разреши проблемите и болезнените си състояния с помощта на алкохол. И той като че ли помагаше известно време и облекчаваше болезнените прояви. Но улеснявайки едното, ощетявайки друго – се появи алкохолна зависимост, която много бързо се превърна в сериозно заболяване.

Тъй като не са взети мерки на ранен етап и проблемите за избавяне от психичната зависимост не са решени, има голяма вероятност от рецидиви, след които се появяват още по-продължителни запои.

Въз основа на разбирането, че алкохолизмът е психологически проблем в много отношения, това означава, че е възможно и необходимо да се реши този проблем с помощта на хипноза и психологически методи.

Лечението на хазартната зависимост с хипноза (хазартна зависимост) е незаменим метод за лечение на хазартна зависимост. Проблемът с пристрастяването към хазарта е чисто психологически, той се формира от чувството на вълнение, емоциите на играча, без никакво влияние на психоактивни вещества. Но това заболяване не може да бъде подценявано, тъй като с времето се влошава и води до по-тежки психични разстройства с промяна в ценностните ориентации.

Пристрастяването към хазарта

Пристрастяване към хазарта може да се прояви на различни възрасти – млади или зрели и обхваща еднакво и мъжете, и жените. Както всяка зависимост, пристрастяването към хазарта напредва постепенно и дори самият играч не забелязва как играта започва да доминира в живота му. Промените, които се случват в психиката на зависимия от хазарта, го водят до социално отчуждение, материални проблеми и усложнения в семейните отношения. Нито един играч не може да се справи сам с болестта на хазартната зависимост, необходимо е само лечение с хипноза.

Симптоми и признаци на хазартна зависимост (хазартна зависимост):

непреодолимо желание за игра;

липса на други интереси в живота;

загуба на контрол върху времето върху играта;

чести промени в настроението;

изразходване на всички средства за залози в играта;

парични задължения;

жажда за възстановяване;

невъзможност да се сдържа и да не ходи в заведения за хазарт;

агресивно държане;

редовни лъжи;

депресия;

нарушение на съня;

нарушение на апетита;

загуба на контакти с приятели и др.

Модерно и много ефективно средство за лечение на много заболявания и разстройства е хипнозата, която позволява още от първите сесии да се постигне значително облекчение и впоследствие пълно излекуване от тежка зависимост – хазартна зависимост (хазартна зависимост).