Коя лимузина да изберете за сватба

Първоначално лимузината е била обикновена кола с леко удължена форма с твърд покрив и затворен корпус, а между шофьора и пътника е имало инсталирана преграда. Произходът на тази дума не е известен със сигурност: мнозина смятат, че тази дума е асоциация с формата на качулката на овчарите в провинция Лимузен (Франция). Лимузините са класически и скреч. Класиката на жанра е удължено тяло като “Bentley”, “Linkoln”, “Rolls-Royce” и други.

Скреч лимузите са много по-модерни. Те се характеризират с екстравагантност и необичайност, създават ги по нефабричен начин. Дължината на лимузината се определя от фирмата доставчик, така че в днешно време можете да срещнете модели с различни размери, няма единни стандарти. Какъв стил лимузина ще бъде подходящ на вашата сватба, вие решавате: това може да бъде Cadillac, Lincoln, Hammer, Chrysler и други модели. Те се различават по различен капацитет и дизайн. Скреч лимузините, базирани на Infiniti, с панорамен покрив и врати, които се издигат нагоре, са много забележителни: автомобилистите ги нарекли „крила на чайките“. Chryslers са представителни автомобили, те се отличават с по-малък брой вместимост – до 12 души. Lincoln и Hammer имат много лица, капацитетът им варира от 10 до 25 гости, наемната цена на лимузина варира също съответно.

Как да изберем сватбена лимузина?

Когато избирате транспорт за сватбено шествие, ценовият фактор не е най-незначителният. Струва си да се помни, че сезонът на наемане е значително повлиян от времето на годината, в която ще се проведе сватбата и денят от седмицата. Най-трудното е да наемете кола в петък и събота – уговорете това поне 2 месеца преди тържеството, защото седмица преди сватбата е просто нереалистично да намерите нещо подходящо. Струва си да се помни, че доставката на автомобил до входа на ритуалната зала или до входа на дома се заплаща с отделна тарифа.

По правило цената на пътуването варира: респектиращите компании наемат лимузини за минимум 3 часа, в петък и събота това време може да се увеличи до 5 часа. Изберете фирмата внимателно, по-добре е да откажете услугите на посредническите агенции – това не е толкова надежден начин, а спестяванията са значителни.