Колко време трае IV терапията при махмурлук

Интравенозната терапия (IV терапията) е станала известна със способността си да лекува махмурлук, но защо това е по-добър вариант от това просто да пиете много вода, докато сте на купон в града?

Има причини, поради които IV терапията работи по-добре и по-надеждно, отколкото просто да поемате течности през устата. В тази статия обсъждаме механиката на интравенозната терапия за махмурлук, за да Ви помогнем да разберете как и защо тази терапия може да Ви изправи отново на крака за час или по-малко.

IV терапията по-добра ли е от пиенето на вода при махмурлук?

Въпреки че водата е решаващ елемент в уравнението на хидратацията, това не е цялата задача. Вярно е, че алкохолът е диуретик, което означава, че кара тялото да отделя вода по-бързо от обикновено и това може да доведе до ужасни симптоми на махмурлук. Но дехидратацията не е единствената причина за махмурлука. В допълнение към нуждата от повече вода след тежка нощ на пиене, вие също трябва да попълните определени витамини и хранителни вещества, както и електролити, за да избегнете световъртеж, гадене и главоболие.

По-долу са някои от витамините и хранителните вещества, които можете да изберете да включите във вашия пакет за интравенозно вливане:

  • Витамин B1
  • Витамин B2
  • Витамин B3
  • Витамин B5
  • Витамин B6
  • Витамин B12
  • Биотин
  • Фолиева киселина
  • Витамин Ц
  • Метионин, инозитол и холин

Освен това, някои клиенти избират да получат модифициран коктейл Myer, който съдържа разнообразие от различни хранителни вещества, за да помогне за предпазване не само от симптомите на махмурлук, но и за подобряване на общото здравословно състояние всеки ден.

Колко време трае IV терапията при махмурлук?

Лечението с интравенозна инфузия за махмурлук обикновено отнема между 25 и 45 минути. Повечето хора започват да се чувстват по-добре почти веднага, като максималните ефекти се постигат малко след приключване на лечението. Тъй като тялото на всеки човек е различно и всяка предлагана инфузия има малко по-различни спецификации, някои лечения с интравенозна инфузия може да отнеме повече или по-малко време за завършване.

IV терапията е просто и без стрес лечение, което почти няма да наруши дневния Ви график. По време на интравенозното лечение можете да говорите, да гледате телевизия, да играете на телефона си, да четете книга или да правите почти всяка друга дейност, за която се сетите, която можете да правите, докато седите. Цялото лечение ще отнеме около час, за да завърши от началото до края, включително настройването преди лечението и свалянето след това.

Колко време след терапията ще се почувствате освежени

Хидратиращите ефекти на интравенозното лечение влизат в сила незабавно. Но в зависимост от ежедневните ви навици, причините за вашето интравенозно лечение и индивидуалната физиология. Ефектите от интравенозната инфузия могат да продължат различно време. Но те са предназначени да ще ви накара да се почувствате по-добре за времето, когато обикновено се чувствате махмурлук.

Поради безопасността и ефикасността на лечението, някои хора избират редовно да получават интравенозно хидратиращо лечение. Докато други хора искат лечение само за всеки отделен случай. Като например след интензивна вечер на купон или преди голямо спортно събитие състезание. Без значение каква е причината да получите IV хидратиращо лечение, можете да сте спокойни, че е безопасно и много ефективно.