Как да приложим SEO оптимизация на блог на вашия уебсайт

Ако имате блог, вероятно вече разбирате важността от блоговете. Но знаете ли как да направите оптмизация на блог?

Истината е, че много блогъри не успяват да се възползват от огромния маркетингов потенциал на своите блогове. Всъщност, скорошно проучване на blogger.com показва, че въпреки че приблизително 60% от фирмите имат блогове, 65% от собствениците на блогове дори не са актуализирали през последната година! Предоставяйки свежо, подходящо съдържание и извършвайки основна оптимизация на публикации в блог, можете да се възползвате от многото предимства, които предлага блогът.

Ето шест лесни съвета за оптимизация на търсачките (SEO), които да ви помогнат да забележите вашия блог.

Направете вашето проучване при оптимизиране на блог

Проучването на ключови думи е от съществено значение за оптимизирането на страницата. Вероятно е естествено да включвате ключови думи, без да го осъзнавате, просто като предоставяте ценно съдържание по дадена тема. Въпреки това, има различни инструменти и техники за намиране на свързани ключови думи. Свързани с публикацията ви в блога, които може да не сте обмисляли. Инструментът за ключови думи на Google Adwords и semrush.com предлагат страхотни инструменти, които ви позволяват да намирате ключови думи, свързани с вашата тема, и дори да шпионирате конкуренцията си, за да видите какви думи и фрази са насочени, за да привлекат трафи

к към техните сайтове.

Използвайте ключови думи в цялата си публикация за оптимизация на блог

След като сте се насочили към няколко ценни, подходящи ключови думи, важно е да ги поставите там, където те ще имат най-голямо въздействие за хората и роботите на търсачките, индексиращи вашето съдържание. Опитайте се да ги включите на следните места:

  • Заглавие
  • Заглавия и подзаглавия
  • Уводно изречение
  • Заключителен параграф
  • Закотвен текст (текст, към който се свързвате с хипервръзка към други свързани страници на вашия сайт)
  • Заглавни етикети и мета описания

Предупреждение: Не се занимавайте с пълнене с ключови думи, което е актът на запълване на съдържанието ви с толкова много ключови думи, че става трудно за четене. Това не само ще дразни последователите ви в блога, но и ще ви накаже да ви накаже Google. Няколко стратегически разположени ключови думи ще свършат работа.

Оптимизирайте вашите изображения.

Всеки път, когато качвате снимка в блога си, не забравяйте да включите ключови думи в името на файла и да попълните алтернативното текстово поле с кратко описание на снимката, богато на ключови думи.

Реферирайте други с връзки за оптимизация на блог

Когато споменавате друг блогър или статия в публикацията си в блога, включете връзка към информацията, която препращате. Не само, че е добър етикет за блогове, но също така може да имате късмет и да получите обратна връзка. Качествените връзки са ценна стока за всеки сайт, който иска да се класира по-високо в страниците с резултати от търсачките.

Дайте на читателите възможност да се абонират за вашия блог.

Включете разположени на видно място бутони за RSS или емисии и предложете на зрителите възможността да се абонират за вашите публикации по имейл, когато е възможно. Това позволява на последователите на вашия блог да получават незабавно известия за последните ви публикации, без да се налага периодично да проверяват сайта ви за ново съдържание.

Използвайте социалните медии, за да разширите обхвата на публикациите си в блога.

Като малък бизнес може да използвате Facebook, Twitter, Google+ или други сайтове за социални медии, за да създадете връзки с потенциални и настоящи клиенти. Защо не рекламирате съдържанието на блога си на тези сайтове за още по-голяма експозиция в мрежата? Безплатни програми като Hootsuite улесняват публикуването на връзки към най-новата ви публикация в блога във всички ваши сайтове в социалните медии само с няколко щраквания. Можете дори да планирате публикациите си предварително!

Като следвате тези прости съвети за SEO, можете да насърчите по-високо класиране в SERPS, увеличен уеб трафик и по-висок процент на реализация на клиентите.