Как да предотвратим кражба на колата ни

Как да предотвратим кражба на колата ни?

Без значение какво ви казва някой за това как да предотвратите кражба на кола, няма магическа ключалка или устройство, което изцяло да попречи на професионална банда автокрадци да открадне колата ви в 100% от случаите. За щастие средно-статистическия крадец на коли не е професионалист – той е опортюнистичен, мързелив престъпник, който търси бърз, лесен и безрисков билет за откраднат превоз.

Има четири зони или „слоя“ на защита против кражба, когато обмисляте как да предотвратите кражба на кола, които ще ви помогнат да помислите какъв вид устройство против кражба да използвате на колата си.

Как да предотвратите кражбата на кола – първо, използвайте здравия разум

Само малко предвидливост и здрав разум ще предотвратят кражба на кола от най-неквалифицираните и опортюнистични крадци. Ако искате да знаете как да предотвратите кражба на кола, започнете с изваждане на ключовете от запалването, дори ако спирате само за кратък период от време. Заключете вратите си. Затворете прозорците на колата си. Паркирайте на добре осветено място или под улична лампа, когато е възможно. Паркирайте в пряка видимост на жилищните прозорци. Но здравият разум стига само дотук…

Използвайте предупредително устройство като второ ниво на възпиране

Ако сте паркирали колата си на добре осветено място в пряка видимост с прозорци или врати, където живеят или работят хора, звуковата аларма може да има своите приложения. Но жестоката истина е, че вече никой не обръща внимание на звуковите аларми на автомобилите! Кога за последен път чухте аларма на кола и направихте усилие да разберете откъде идва шумът?. Да, автомобилната аларма има своето място. Не може да навреди. Но алармата за кола не предлага физическо възпиране, когато обмисляте как да предотвратите кражба на кола. Същото с ецване на прозорци, маркиране с микро точки, стикери за предотвратяване на кражба или други визуални средства за предотвратяване на кражба на автомобили.

Устройства с физически имобилайзер – сега говорим как да предотвратим кражба на кола!

Физическото блокиращо устройство за кола е начин номер едно да попречите на крадец на кола да заобиколи вашето запалване и да закачи кабела на автомобила ви или просто да забие отвертка във вашата запалителна система, да запали колата ви и да потегли. Много от най-популярните автомобили са откраднати по този начин. Една форма на физическо устройство за имобилайзер е компютърен чип в ключа за запалване. Това ще попречи на метода с отвертката да работи. Много по-нови превозни средства също включват ключалки за смяна на скоростите и ключалки на волана, които функционират в отговор на чипа в ключа. Но дори този тип имобилайзер не стига достатъчно далеч.

Луксозни Коли: Професионални Крадци

Най-голямото предизвикателство за това как да се предотврати кражба на кола е добре познато на много собственици на луксозни автомобили. Професионалисти, които използват сложни съоръжения. Включително електроника, която може да прихваща или възпроизвежда ключови кодове. И бордови камиони, за да отмъкнат коли от улица или парцел. Професионалните крадци на автомобили, които се насочват към луксозни автомобили, често възнамеряват да изнесат превозните средства, след като сменят идентификационните номера на превозните средства и сменят бордовите компютри. Един от най-простите начини да откраднете кола по този начин е да използвате груба сила върху волана и ключалката за превключване и просто да бутнете превозното средство или да го изтеглите на безопасно място, където крадците да го обработят.

Разбира се, крадците на автомобили, които НАИСТИНА са искали да откраднат вашата оборудвана с имобилайзер кола. Могат да дойдат подготвени с плазмен режещ факел, за да разрежат стоманата с висока якост на ключалката на колелата на колата ви. Или да използват крик за автомобилна ножица, за да насилят блокировката на имобилайзера.

Повече за това как да предотвратим кражба на колата ни можете да намерите тук.