Как да отслабнем с бягаща машина

Уреди за домашни тренировки

Уредът бягаща машина е класика във фитнеса. Често се избира за извършване на строга кардио сесия след рутинна тренировка за сила и издръжливост, но може да се използва и за загряване или в разработването на рутинни упражнения с интервал.

Можете ли да отслабнете на бягаща машина?

До отслабване може да се стигне не само с бягащата пътека, но и чрез комбинирането на тренировки с правилната диета. За да отслабнете, трябва да поддържате калориен дефицит. Това значи да приемате по-малко калории, отколкото можете да изразходвате за един ден. Като добавите необходимите за основния ви метаболизъм и този, който правите с физически упражнения. Това включва не само самия спорт, но и това, което движете се ежедневно.

Рутина за изгаряне на мазнини

Пълна рутина за изгаряне на мазнини на бягаща машина е подходяща на интервални тренировки. Можете да започнете с бягане или ходене с нормална скорост, в зависимост от вашето ниво.

След това увеличете с 1 км/ч, така че ако сте бягали с 5 км/ч или сте ходили с 4 км/ч, сега ще преминете съответно на 6 или 5 км/ч. Направете това за минута и след това се върнете към основната си скорост за още една минута.

Става въпрос за увеличаване на интензитета и връщане към базовата скорост по две минути. Така следващото нещо ще бъде увеличаване на 2 км/ч и връщане към нормална скорост. След това 3 км/ч и връщане към нормална скорост. Продължете, докато завършите около 20 минути бягане или ходене.

Видове тренировки
  • HIIT рутина – Ако сте начинаещ, може да не знаете, че HIIT означава High Intensity Interval Training. За да го направите ще трябва да имате база, тъй като това е доста натоварващо обучение.
  • Бягане с наклони – Методът 12 3 30 се състои в създаване на наклон 12 и ходене с постоянна скорост от 3 мили/ч (4,8 км/ч) в продължение на 30 минути. Това е една от опциите, въпреки че е нормално лентата да позволява персонализиране.
  • Пирамидална тренировка – В пирамидното обучение един от най-известните е Фартлек или Пирамида 1-2-3-2-1. Започва със загрявка. Когато достигнете връха упражнението – намалете. Така ако поставим темпото на графика, то ще бъде във формата на пирамида.
  • Спринт – Това е тренировка за по-напреднали, която ви позволява да подобрите скоростта си. Ако се подготвяте за състезание и искате да подобрите времето си, добра идея е да допълните маршрутите си на открито с упражнения на бягащата пътека. Тренировката с наклони на бягаща машина, е добър вариант, защото съчетава различни скорости, някои от които много високи.