Какъв да бъде текстът на сватбените Ви покани

Разбира се, тук на първо място е обръщението към Вашия гост. Това може да бъде, както един човек, така и двойка, както и семейство, Вие решавате дали да изпишете поотделно всички имена, което от своя страна ще засвидетелства Вашето уважение и специално отношение към всеки един.

Сватбената покана задължително следва да съдържа посочване на повода: „Бихме желали да Ви поканим….“ 

Посочва се точната дата, месец, година, ден от седмицата. Посочва се мястото, където ще се проведе брачната церемония и точния час.

Отделно се описва мястото и часът, където ще се проведе празничния банкет. Не забравяйте да напишете дрес-код, ако сте решили какъв да е, за мъжете отделно, за жените отделно. Това ще направи по-интересно преживяването и забавлението за вашите гости.

Всички Важни според вас неща, могат да бъдат описани в придружаващата сватбена картичка

Това може да бъде карта, как да се стигне до мястото на церемонията и до мястото на сватбения банкет. Може да бъде закачливо прикачено стихче или нещо друго, което Ви е хрумнало. Можете да напишете дори и пожеланието си за евентуален подарък към младоженци, ако имате някакво конкретно желание, например: „Мечтаем да започне съвместния си живот, като заедно посетим мечтано от нас място….“. Относно цветята, които обикновено гостите носят на булката, също можете да имате свое собствено пожелание, за което да напишете. Например: „Нека средствата, които сте решили да вложите в цветя за нашия празник да бъдат в полза на деца, лишени от родителски грижи. Ние се ангажираме да ги занесем …..“

Ще бъде полезно да добавите в текста на вашите покани за сватба молба, която да информира, дали гостът ще може да присъства на сватбеното тържество или не. Това ще Ви позволи да определите точния брой гости предварително, за да се погрижите за мястото и броя на необходимите Ви места на банкета.

И последното, което е добре да имате предвид, е, че свързано с поканата на разведените и наскоро женени родители на булката и младоженеца. Обикновено сватбата се заплаща и извършва от „родните“ родители и те трябва да участват в нея. Може да не се кани новата съпруга или съпруг, ако тяхното присъствие може да причини някакви емоционални вреди на бившите съпрузи.

Само най-добрите покани за сватба ще създадат атмосферата на истински празник на любовта!