Какво трябва да присъства на сватбата задължително

Сватбата може да бъде класическа или оригинално сътворена, луксозна или скромна, с огромен брой гости или само за тези, които са най-близо до Вас. Въпреки това, някои атрибути трябва да присъстват във всяка версия на организацията на тържеството.

Някога булката задължително е трябвало да е в бяла рокля и с воал, но сега можете да изберете тоалет от всякакъв цвят или стил.

Независимо от това, в преследване на роклята на Вашите мечти, човек не трябва да забравя за избора на костюм за младоженеца. И разбира се, когато купувате пръстени, е добре да не  забравите, къде са те. Красива възглавничка или специална кутия за пръстени няма да е излишна. Тези елегантни дребни неща са украсени с мъниста, кристали и др. За свидетелството за брак ще Ви е нужна красива папка.

За да протече гладко една истинска сватба, подгответе за тържеството Ваш сценарий. Можете да го съставите със свидетелите или пък да потърсите помощ от специалисти.

Важно е да се погрижите предварително за превоза. Бумът за лимузините вече е отминал. Много по-интересен вариант е рядка кола, карета с коне или дори мотоциклети.

Много важен атрибут е сватбения букет.

По традиция букетът на булката трябва да се състои само от естествени цветя. Препоръчително е да не е твърде тежък. Не забравяйте за бутониерите.

Без сватбена торта със сигурност няма как да е истинска сватба, нали?! Поръчайте я предварително такава, каквато я желаете. Желателно е кремът да е лек и немазен, ефирен и не прекалено сладък. Също така, не използвайте меренги или вафли в тортата. Изглеждат много хубаво, но когато се режат, започват да се рушат и развалят цялата красота на тортата.

Ето още няколко малки неща, които са Ви необходими за сватбения ден.

Булката в деня на сватбата може да се нуждае от:

  • заместващи чорапи;
  • червило, гланц, талисман, джобно огледало, гребен;
  • игла и конец или безопасна игла;
  • хапчета в случай на главоболие или болки в стомаха;
  • мокри и сухи кърпички, както и хигиенни продукти.

В ритуалната зала ще са Ви нужните сватбените халки, личните Ви документи, сладки и бонбони, шампанско и сватбени чаши.

Източник: Сватбена агенция MyPrettyWedding