Какво е сървър и защо е необходим?

В крайна сметка какъв сървър Ви е необходим за вашия бизнес зависи от вашите нужди.

И ние от server1.bg можем да Ви обясним какво е сървър и да Ви препоръчаме кой да закупите.

Но все пак, сървърът е специален компютър, който е денонощно свързан с интернет и е в мрежата. Други компютри или дори други сървъри могат да се свържат с него.

Сървърът обикновено е по -мощен от обикновен компютър, защото трябва да върши много задачи през цялото време.

Обикновено сървърите съхраняват бази данни, документи, данни от 1С и други системи.

Сървърът е компютър за съхранение на бази данни, документи, 1С данни или други системи.

Колкото по -мощен е сървърът, толкова повече задачи може да изпълнява. По -добре е да изберете капацитет на сървъра за конкретни задачи. Можете да вземете сървъра за бъдещи задачи „с марж“.

Сървърите са в обичайния за нас корпус за компютър, този случай се нарича Tower, което се превежда като „Tower“. И има още „усъвършенствани“ версии – Unit (Unit). Единичните сървъри заемат по-малко място, те са удобно поставени в специални стелажи за сървъри тип Unit. Те са по -ефективно организирани за охлаждане и превключване. Единичните сървъри могат да бъдат много мощни и да се предлагат в различни размери, от 1 до 10 единици.

За какво е сървър и защо е невъзможно да се съхраняват данни просто на компютър?

Това е много добър въпрос, особено често го чуваме от онези организации, които никога не са се сблъсквали със загуба на данни.

Сървърът може да съхранява документи, бази данни, уебсайтове, поща и други данни. Всички тези данни могат да се съхраняват локално на компютър, например на компютъра на главния счетоводител или директор, но това силно подкопава сигурността на тези данни. Когато данните са на компютъра, е по -лесно да ги загубите. По -лесно е да ги откраднеш, унищожиш с вируса на ransomware или просто неволно ги изтриеш. Когато данните се съхраняват на отделен сървър, е възможно да се ограничи достъпа до тях, да се настрои съкращаване и да се регулира достъпа до данни в зависимост от задачите на служителя.