Какво е кетърингът – услуги, формати на услуги

Рожден ден сред природата е не само забавно, интересно събитие, но и отнема много енергия за подготовка. Далеч от ресторантите, трябва да приготвите всичко необходимо сами, да приготвите терена и освежителите. Свежият въздух, великолепната природа и топлите приятелства са основната награда за усилията. Но не всеки обича да прекарва време в грижата за грила. И тогава кетърингът идва на помощ, но не всеки знае какво е.

Кетърингът е процес, който протича в три основни форми.

Благодарение на характеристиките на всяка от формите, която има редица разлики от останалите, по-точно се формират необходимите идеи за кетъринг.

Разпространените форми на кетъринг включват:

  • приготвяне на храна и предоставяне на услуги за отпътуване;
  • готвене на открито и обслужване на място;
  • договор за създаване на ястия и организация на куриерска доставка до определени институции.

Това бяха основните формати на този тип услуги.

Освен това всеки от тях включва редица специални форми:

1.Предоставяне на кетъринг услуги за събитие или събитие, наречено кетъринг. Такива услуги са резултат от краткосрочен, еднократен договор. Те осигуряват всички необходими корпоративни събития, тържества, изложби, конференции.

2.Обслужване на предприятия, отдалечени от заведенията за обществено хранене на договорна основа в съответствие със сключените споразумения. Тази доставка на офис храна се нарича кетъринг.

3.Предоставяне на храна за служители и пътници на транспортни линии във всякакъв формат, наречен транспортен кетъринг.

4.Производството на храна и продажбата на ястия с доставка до клиента или „takeaway“. Службата за доставка може да бъде част от компанията или да си сътрудничи като отделна фирма. Такъв кетъринг се нарича кулинарен.

5.В зависимост от клиентела, кетърингът може да бъде масова или VIP-услуга, предоставяна за физическо лице или група хора под формата на високо класно обслужване и „висока“ кухня.

Кетърингът се осигурява от работната база на централното предприятие и доставката на готови продукти с обслужване на клиента на място в отдалечени места. Освен това, кетърингът осигурява работа на избраната от клиента територия. В същото време производството на чинии се установява директно на място, използвайки технологии, адаптирани за мобилно преместване.