Какво да бъде написано в сватбените покани – етикет и правила

Сватбената полиграфия и в частност сватбените покани през последните няколко години престанаха да бъдат невидим детайл на празника и днес те са не само функционални допълнения, но и пълноправен елемент от сватбената концепция.

Да поговим за това, какво да напишете в покана за сватба, какви са етикетите и правилата

Традициите се променят, появяват се нови тенденции в сватбения печат, но въпреки това информационната функция все още е на първо място. Как да бъдат оформени сватбените покани, какво да напишете и най-важното, какви са правилата на етикета? В тази статия ще намерите отговорите на всички горепосочени въпроси!

  1. Основна информация
  2. Обърнете внимание
  3. Важни нюанси
  4. Език
  5. Запазете датата

Основна информация

Сватбените покани съдържат основната информация за сватбата. Това включва имена на булката и младоженеца, дата на сватбата, час и място на провеждането на сватбеното тържество. Като правило стандартният размер на поканата е 130х180мм.

Не препоръчваме в поканата да посочвате палитрата с дрес код. За това се използва малък прикачен файл. Как да изберем покана за сватба?

Съвети и препоръки

Вашият гост е получил покана и знае кога и къде ще се проведе тържеството. Независимо от това, въпросите остават, така че обикновено в сватбения комплект се включват допълнителни вложения, които допълват картината. Такива допълнения са: план за деня, дрес код, карта, RSVP и информация, за това, как да стигнете до мястото.

Картичката „План за деня“ ще разкаже подробно на Вашите гости за времето на всичко, което се случва на Вашата сватба. Първо, как ще успеят да стигнат до мястото на сватбата и обратно, в случай, че се предполага трансфер. Второ, гостите ще са наясно по кое време започва церемонията, кога е първият Ви танц, по кое време ще сервират сватбената торта. „

Особено внимание бихме искали да обърнем специално на RSVP картичката. Това съкращение крие френското „Respondez, s’ilvousplait“, което означава „Моля, отговорете“.

Това е малка, в същото време, много важно допълнение.От гостите се очаква да потвърдят или откажат присъствието си на събитието, като попълнят и изпратят тази картичка. Като правило RSVP се предлага с плик, посочващ адреса за връщане и наличието на печата. Важно е да определите срок, в който гостите трябва да отговорят на Вашата сватбена покана. Често това е 3-4 седмици преди датата на тържеството.

Това време е достатъчно, за да можете навреме  да предоставите окончателната информация на кетъринга за броя на хората, да финализирате плана за сядане и да поръчате допълнителни мебели, ако е необходимо.