Каква е тайната на модата в Италия?

Каква е тайната на модата в Италия? Отговорът е прост: класиката никога не излиза от мода. Италианските дендита и модници се характеризират с елегантност, минимализъм и сбитост, стилът им включва както комфорт, така и усещане за лукс. Те предпочитат неутрални цветове, много изображения са комбинация от черно, сиво и бяло с пастелни тонове: бежово, прасковено, пудра, светло жълто, бледо синьо. Облеклото може да бъде украсено с малка клетка, ивици, малък грах, прости геометрични фигури. Но не формирайте комплекти с повече от един отпечатан елемент. Италианската мода е много консервативна, но скъпите артикули на известни марки гарантирано ще издържат дълго време и никога не излизат от мода!

Отличително черти на модата в Италия

Традиционните класически силуети се допълват от специално внимание към детайлите и детайлите, оформяйки цялостен образ. Италианските модни дизайнери се противопоставят на претенциозните и неоправдани детайли в женските и мъжките тоалети. Но в същото време се опитват да подчертаят максимално естественото достойнство на фигурата. Ясно да разберете значението и уместността на всеки елемент в текущия образ и да се чувствате органични, удобни и уверени в дрехите – това е талантът на истински италианец.

Друга отличителна черта са тъканите. Италия диктува модата на естественото, свеждайки до минимум добавянето на синтетика. Висококачествените материали придават на продукта специална елегантност, но изглеждат сдържани и скъпи. Модерни  са неща от вълна, кашмир, коприна, вискоза, памук, както и трикотаж. Казваме „благодаря“ на плетивата за уютни визии в италианската мода. Плетени водолазки, костюми и рокли, дънки и тениски са елементи на ежедневния стил, който е здраво вкоренен в модните тенденции.

Италианците обичат функционалността и практичността, стила и особено когато става въпрос за бизнес стил, всички детайли трябва да носят определени функции, а не само да украсяват. Разбира се, това няма нищо общо с вечерните и празнични рокли. Празничните образи на италианските модни икони могат много добре да бъдат пълни с цветя и да не са особено удобни, в този случай основното е красотата! (Въпреки че, разбира се, е по-добре да не се увличате).