Исторически факти за растението и плодовете асаи

Исторически факти

Учените научиха за полезните свойства на плодовете асаи едва през 2004 г., по време на експедиция в тропическите гори на Амазонка. След като обърнаха внимание на отличните физически показатели на възрастните туземци, учените искаха да разкрият тяхната тайна и започнаха да анализират диетата на местните жители.

Скоро стана ясно, че виновникът са плодовете асаи, които местните консумират в големи количества всеки ден. Тогава името е било утвърдено наименованието „зрънце на младостта“ и много учени сериозно вярват, че с негова помощ можете да удължите красотата, здравето и младостта си.

Известната суперхрана, плодовете асаи, често се продават с лошо качество или дори се фалшифицират. И всичко това заради популярността му, която придобива през последните години. Как можем да разпознаем фалшификата?

Първо, по цвят. Асаи плодовете трябва да са тъмно лилави на цвят.

И, второ, цената. Поради факта, че те са доста трудни за събиране и растат далеч, те просто не могат да бъдат евтини.

Съветваме Ви да купувате само асаи плодове само от доверени производители, които са 100% натурален и висококачествен продукт. Купувайте асаи само от фирми, които са на пазара от повече години и за това време са изградили база от доставчици само с висококачествени продукти и с всички необходими декларации и сертификати, което гарантира безопасност и високо качество.

Използвайте плодовете асаи в кулинарията

Асаи плодовете се консумират в чиста форма, добавят се към салати, кисело мляко, печива и сосове. Една лъжица екстракт от асаи или акай на прах ще направи всяка напитка много по-здравословна и вкусна.

Приложение в медицината

Асаи съдържат почти всички витамини и минерали, известни в природата.

Асаи е неизчерпаем източник на антиоксиданти, по количеството на които чудодейното зрънце превъзхожда всички други ядливи плодове: 2 пъти повече антиоксиданти от боровинките, 10 пъти повече от гроздето и 33 пъти повече от повечето червени вина. Асаи съдържа цианидин, вещество, което може да унищожи раковите клетки, без да уврежда здравите кръвни клетки.