Защита на автомобила от градушка в града

Градушка в града

Най-често  лошото време ни заварва с колата в града. В този случай опазването на автомобила от градушка зависи от късмета и познанията ни за града. Веднага след като дърветата започнат да бушуват, се изисква да се потърси защита за автомобила под навеси, мостове и всякакви места, които могат да покрият автомобила.

Не забравяйте, че криейки се под виадукти, мостове, в тунели, нарушавате правилата за движение и рискувате да предизвикате инциденти. Ето защо, преди да защитите автомобила, уверете се, че не пречите на трафика и не блокирайте пътя на транспорта.

Но за да не ви изненада времето, трябва предварително да се предпазите по няколко начина.

Обърнете внимание на специалните средства за защита на автомобила от дъжд

Преди да тръгнете по пътя, проверете в колата за предмети, които ще спасят колата по време на градушката.

Как да предпазим колата

В магазина закупете специален нежен нос, който струва между 2-3 хиляди рубли. По правило спестява от градушка и предпазва от ултравиолетови лъчи, следователно е универсален;

Няколко слоя опакован филм за опаковане ще помогнат на колата не по-лоша от нос, а ролка от този материал няма да заеме допълнително място;

Въздушният матрак също не е излишен в багажника, но по време на градушка обикновено няма време да го надуете. Но това не ви спира да покриете повърхността на колата с издухан матрак;

Не забравяйте да използвате каквито и да е средства, когато защитавате машината. Това са седалки, меки килими и дори дрехи.

Не забравяйте, че средно градушката трае от 5 до 15 минути, защото в първите минути трябва да имате време да реагирате и да покриете колата, отколкото можете.

Но уви, не винаги е възможно колата да бъде спасена от стихиите, защото след лошо време често е необходимо да се премахнат вдлъбнатини от града. Изпълнете тази процедура по два начина: самостоятелно или като се свържете със службата.