Естествен линк билдинг

Какви са ползите от естествения линк билдинг?

Естественият линк билдинг представлява натуралните линкове, действащи с одобрение от други сайтове. Колкото повече имате, толкова повече хора ще разберат, че създавате качествено, проницателно съдържание. Но как да получите всички тези връзки на първо място? В крайна сметка повечето хора искат да поставят връзки само към сайтове, които познават, така че няма да намерите много, които искат да се свържат към вашия чисто нов уебсайт.

Предимствата

  • Повече трафик на сайта: Може да имате голяма лоялност сред настоящите посетители, но всички сайтове в крайна сметка трябва да генерират нов трафик. Линк билдинга Ви дава възможност да улавяте повече трафик от други уебсайтове, което води до нови посетители за вашия собствен сайт.
  • По-висока видимост: Тъй като повече сайтове се свързват с вашия сайт, Вие ще се класирате по-добре в резултатите от търсачките. Това означава, че ако някой потърси вашата индустрия в Google, е по-вероятно да види Вас, вместо вашата конкуренция. Това е така, защото Google вижда всяка връзка към вашата страница като потвърждение за качество. Google обичат да изпращат потребителите си до качествени уебсайтове.
  • Нови взаимоотношения: Когато някой чете добро съдържание и види връзка, сочеща към създателя, вероятно ще щракне върху нея, за да научи повече за автора. След това този човек може да се регистрира за вашия бюлетин. Може да ви последва в социалните медии или да се абонира за вашия блог. Една проста връзка може да насърчи нови взаимоотношения между компаниите и потребителите. В съчетание с по-високо класиране при търсене, трафикът от препратки увеличава броя на посещенията на вашия сайт и онлайн приходите.
  • Осведоменост за марката: Когато хората знаят името на вашия бизнес, те могат да станат клиенти. Осведомеността за марката изгражда аудитория от потенциални нови клиенти, като гарантира, че те знаят кой сте, какво правите и как да ви намерят.
  • Повишена достоверност: Когато спечелите връзка от високопоставена публикация, можете да добавите логото на сайта като значка на уебсайта си. Това повишава доверието към вашата марка и води до повишени проценти на реализация. Google също ще Ви разглежда като по-висок авторитетен сайт и ще повиши класирането ви в търсачките.