Дървени гаражни врати: материал и приложение

Има много различни видове гаражни врати. В зависимост от материала, размера и начина на отваряне. Има достатъчно възможности за избор, най-добрите могат да бъдат намерени на уебсайта ни.

Нашите координати са:

„Ивко индъстри“ 1618 гр. София, ул. „Българска легия“ 41А, Телефон: (02) 489 4919.

След като прочетете тази статия, ще разберете какво трябва да знаете, за да замените Вашата гаражна врата с най-правилната и добра.

Материали за гаражни врати

Дървени гаражни врати

Дървени гаражни врати – този вид имат традиционен, атрактивен вид, който със сигурност ще грабне вниманието на приятели, семейство и съседи. Но дали това е правилният избор? Отговор: всъщност не. Ще Ви обясним защо.

Гаражните врати се борят с дъжд, сняг и градушка. Следователно те се деформират, изгниват и се разширяват, когато са изложени на влага. Това драстично влошава външния вид на Вашата гаражна врата.

Да не говорим за необходимата поддръжка. Те трябва да бъдат боядисани и оцветени на всеки няколко години. По този начин поддръжката на дървена гаражна врата изисква много време и средства.

Също така, изкупната цена на дървените гаражни врати е много по-висока от другите материали за гаражни врати.

Ако искате по-евтин вариант от дървения, можете да поръчате гаражни врати от дърво. Те са изработени от гипсокартон и имат дървена рамка. Някои от по-скъпите дървени композитни гаражни врати са изработени от облицовка с фини плочи с висока плътност.

В същото време дървените композитни гаражни врати са енергийно ефективни. Те имат ядра, пълни с изолация от полистирол, която предотвратява изтичането на горещ или студен въздух през гаражната врата.

Алуминиеви гаражни врати

Алуминиевите гаражни врати са доста издръжливи, издържат на неприятно време навън, те не се деформират, не гният и не се разширяват при излагане на влага. Освен това са много по-евтини.

Това са плюсовете при избора на алуминиеви врати. Да видим сега, какви са минусите.