Дамски раници от естествена кожа

Дамски раници от естествена кожа

Раниците винаги са се считали за най-практичния вид продукт за носене на вещи. Затова отдавна съществува твърдо мнение, че раницата трябва да е устойчива на износване, издръжлива, водоустойчива и т.н. Днес ще разгледаме най-популярните материали, от които се правят раниците, за да можете да изберете най-подходящия вариант за вашите нужди.

#Полиестер

Може би най-популярният материал за производството на всички видове раници (за деца, училище, туристи, град и др.). Тази синтетична тъкан е лека и издръжлива едновременно. Полиестерът перфектно понася както силен студ, така и излагане на слънце. Не се деформира по време на носене.

Полиестерът може да бъде импрегниран със специални съединения, за да отблъсне влагата. По отношение на грижите, раниците могат да се перат в пералня и да се перат на ръка. Те запазват формата си и бързо изсъхват.

#Кордура

Тази тъкан е разработена в САЩ специално за нуждите на армията. Полученият материал, който е изработен от найлон, надминал всички очаквания и започна активно да се използва не само за военни цели. Поради специалното си усукване влакната Cordura са няколко пъти по-здрави от суровия найлон.

Тъканта Cordura се използва най-често от производителите за създаване на професионално оборудване за пътуване, включително раници. Можете да намерите и модели мъжки градски раници от Cordura.

Тази тъкан е наистина много издръжлива, надеждна и устойчива на влага. Раниците и чантите Cordura могат да се перат на пералня, но имайте предвид, че този материал изсъхва дълго време.

Важно! Cordura не е подходящ за използване при екстремно ниски температури.

Също така, недостатъците на тъканта включват високата цена. Но ако търсите „неразрушим“ материал за раница, то това е, което ви трябва.

#Други материали

Дамски раници от естествена кожа. Много други видове тъкани могат да бъдат пригодени за шиене на раници. Често на рафтовете на магазините можете да намерите деним продукти, които са много популярни. Този материал не изисква специална поддръжка. Деним чанта може просто да се пере на ръка или в пералня. Основният недостатък на този материал е липсата му на защита от влага и прах. Джинсовата раница бързо ще се намокри в дъжда, а също така бързо ще се замърси от уличния прах. Същото важи и за други естествени материали като лен или памук. Въпреки това, честно е да се каже, че такива тънки тъкани не се използват много често за производството на раници.

Сред младите хора се търсят всякакви вариации с лак и PVC лакови материали. Преди да купите такава раница или чанта, важно е да запомните, че всички те имат един съществен недостатък – лакираните материали са склонни към драскотини. Поради това лакираните раници не се препоръчват за активна ежедневна употреба.